Copper orange…Color of the year..!!

Spread the love

Åttitalls comeback!

De nøytrale nyansene – de pudderaktige og støvete – som har vært borte fra fargetrendene siden tidlig 80-tall, er nå tilbake..! Hvem husker vel ikke klær, belter, sko, og interiør i mintgrønn, fersken og andre duse pasteller.
Den nye generasjonen som ikke har det i minnet, vil nå få muligheten til å memorere sin helt egen pastellperiode.

Copper-orange.indd

Det virker som om vi beveger oss mot en mer minimalistisk stil enn det vi har sett de siste årene.

Vi vil ha det rent og ryddig i igjen. Den nordiske stilen med rene linjer og treverk er kommet mer på banen. Kombinert med materialer som står i kontrast til dette får man et lekkert og spennende uttrykk.

Nordsjø velger hvert år ut en farge som skal være navnet i de kommende innredningstrendene. I år har fargen en varm og herlig oransje koppertone -Copper Orange-
Copper-orange.indd

Dette er en farge som kombinerer roen i rosa med varmen i rødt og orange. Copper orange kombineres perfekt med lyserosa og nøytrale leirtoner, eller med metalliske farger som gull og kopper. De går også veldig godt sammen med alle de flotte gråtonene vi er blitt så glade i.

Føler du det blir litt vel dristig å fargesette veggene i disse tonene, er det uansett masse interiørartikler og tekstiler å finne framover som går i denne fargepaletten.

Copper-orange.indd

Vi er alle forskjellige. Vi har forskjellige personligheter og forskjellig stil. Det avspeiles ofte i klærne vi har på oss, musikken vi lytter til og i de rommene vi kaller våre. Vi fyller hjemmene våre med detaljer vi liker og farger som faller oss i smak.
Det ligger noe fint i det å vise hvem man er gjennom farger. Vi blir uansett styrt mot farge- og material trender. Fargene blir å finne i klær, hår, biler og annet. Ubevisst blir vi kanskje påvirket til å ta til oss trendene på nytt-  i «ny forkledning»

Copper-orange.indd

I byggebransjen kan man også se utstrakt bruk av materialer som ligger i tiden. Detaljer i metalliske uttrykk blir brukt sammen med nyskapende arkitektur. Gammelt møter nytt..! Mesterblikk utfører alt i kobber og blikkenslagerarbeid, Ringve museum og Clarion hotell er gode eksempler på bygg som har fått flotte blikkfang.

Se mer på www.mesterblikk.no

Vi går en skinnende og Copper Orange vår i møte! Går du med oppussings- eller byggeplaner, ta kontakt med oss!

Wanja Småvik, interiørdesigner.